9 Vaderdag ideeën

19 juni 2016 is het weer zover, alle papa’s worden in het zonnetje gezet. Er zijn veel papa’s die het zullen ontkennen,  maar stiekem vinden ze het erg leuk om een iets te krijgen van hun kinderen. Dus wat is dan leuker om samen met je kindje iets persoonlijks te knutselen voor Vaderdag. Hieronder wat voorbeelden..

Kleine monsters
Dit is erg leuk met een baby. Maak een afdruk van een handje en een voetje en maak het daarna af met gekke stippen, hoorntjes en ogen. Zorg er wel voor dat je babydoekjes of een washandje in de buurt hebt, want het kan vies worden 😉
(bron: Pinterest)

Collage knuffel

Voor bovenstaand idee heb je een groot stuk behang papier nodig. Trek dan de omtrek van je kindje over, laat je kindje het inkleuren en knip dit uit. Rol het vervolgens op, doe er een leuke strik omheen en geeft het met Vaderdag aan papa. Als papa dan een keer behoefte heeft aan een knuffel en zijn kind is niet in de buurt, dan kan hij de knuffel van behang papier omhangen. Zo voelt het alsof hij toch een knuffel krijgt van zijn kind.
(bron: Pinterest)

eendje uit 1000
Mijn papa is er ‘eendje’ uit duizend. Leuk om te beplakken met gele veren.
(bron: )

op jou kan ik bouwen
Mocht papa een handige Harrie zijn, dan is bovenstaande idee al helemaal persoonlijk en origineel. Tip: zorg wel voor dat je kleine schroefjes gebruikt en héééle sterke lijm!
(bron: Pinterest)

collage spetter
Bovenstaand idee is niet alleen heel erg leuk, maar ook goed voor de motoriek en sensitiviteit van je kleintje: het rollen van knikkers door verf, de kleuren en strepen die het rollen veroorzaakt, de knikkers die tegen de zijkant komen en ook nog eens het effect wat het kind met het draaien van het bakblik zelf veroorzaakt.
(bron: Pinterest)

Collage scheet van een vader
Deze konden de vaders heel erg waarderen op het kinderdagverblijf.
(bron: Pinterest)

papa slaapt
Met kinderen kan iedere ouder wel wat meer slaap gebruiken, dus bovenstaand cadeau zal misschien nog wel meer gewaardeerd worden dan een cadeauverpakking met speciaalbieren (als iedereen zich ook daadwerkelijk aan het ‘sssst papa slaapt’ principe houdt).
(bron: Pinterest)

Collage superhero

Ook dit idee is weer te schattig om met de voetjes en handen van je baby te doen. Schilder er zelf een handje en gezichtje bij en de tekst ‘je bent mijn super held’, gegarandeerd succes.
(bron: Pinterest)

IMG_5004 resize
Tot slot kun je een foto maken van je kindje als marsmannetje. Hiervoor wikkel je een (groot)paar laarzen in aluminiumfolie en maak je een kroontje met twee voel sprieten eraan. Op de achtergrond heb voeg je wat sterretjes, een maan en een brief met de tekst ‘I love you to the moon and back’ toe.

Liefs,
Birds and Beebies

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren