Afscheidscadeau ‘Smoeltjes’

Andermans kinderen zien opgroeien vind ik een voorrecht, maar ook deze kinderen worden ouder en groter. En dus komt het regelmatig voor dat ik afscheid van ze moet nemen omdat ze naar de grote school gaan. Als cadeau wil ik altijd iets geven wat ze direct (of bij thuiskomst) op kunnen smullen, maar ook iets wat ze kunnen bewaren en later nog eens naar kunnen kijken. Op websites, zoals Pinterest, vind ik altijd erg veel inspiratie. Vaak geef ik de kinderen waarvan ik afscheid moet nemen het volgende:

In de winkel koop ik een grote zak Smoeltjes. Dit zijn een soort mini speculaasjes in de vorm van een gezichtje. In de grote zak zitten ongeveer 12 uitdeelzakjes. Als kind vond ik deze koekjes altijd heel erg lekker. En daarbij kreeg ik een zakje vól met koekjes die voor mij alleen waren. Ik weet zeker dat de kinderen van nu er hetzelfde over denken. Op een A4 formaat print ik onderstaande sjabloon uit en deze niet ik op de voorkant van de zakjes vast.

Ook heb ik thuis altijd een stapel ‘uitdeelboekjes’ liggen. Deze zitten ongeveer per 10 verpakt en er staat een kort verhaaltje in. Aan de binnenzijde van deze boekjes schrijf ik voor het kindje dat weggaat een persoonlijk stukje. Dit kan zijn de reden waarom ik ze enorm ga missen, wat het leukste is wat we samen gedaan hebben, een leuke herinnering of gewoon een bedankje dat ik ze voor een korte periode mocht zien opgroeien. De kindjes zullen de boodschap op dit moment niet begrijpen, maar hopelijk bewaren de ouders de boekjes, zodat het een herinnering is voor later. Uiteindelijk doe ik er mooie folie overheen en een naamkaartje. Als er meerdere kindjes afscheid nemen moet ik de cadeautjes wel aan het juiste kind geven.

IMG_4193 resize

Liefs,
Birds and Beebies

Bewaren