Zelf een kraambord maken

Zelf een kraambord maken hoeft niet moeilijk te zijn. Zo heb ik dit kraambord gemaakt voor de geboorte van mijn neefje.
Allereerst heb ik een plaatje van een ooievaar gezocht op internet en deze op een A4tje in mijn eigen stijl nagetekend, zodat ik een beeld kreeg van de verhoudingen van de ooievaar. Daarna heb ik bij de bouwmarkt een MDF plaat gezocht van ongeveer 1,5 bij 1,5 meter en toevallig hadden ze een groot stuk afvalhout over dat ik mocht gebruiken. Hierop heb ik de ooievaar getekend.  Daarna heb ik de omtrek van de ooievaar uitgezaagd met een decoupeerzaag. Het ging me eigenlijk beter af dan ik zelf had verwacht. Als je maar rustig aan doet, dan lukt het aardig. Mocht je dit toch een stap te ver vinden, dan wilt je vriend/vriendin, vader/moeder of opa/oma dit vast wel doen.
Vervolgens heb ik de uitgezaagde ooievaar wit geverfd, dus eigenlijk in de grondverf gezet. Tot slot heb ik met acrylverf van de Xenos de vleugels deels zwart en de poten en bek oranje geverfd.
Als je de ooievaar buiten in de tuin een plekje wil geven, dan is het verstandig om nog een beschermende laag aan te brengen, bijvoorbeeld door de ooievaar af te lakken.. Ik heb ervoor gekozen om dat niet te doen, want als je het aflakt kan het soms een gele gloed geven. Dat zou ik erg zonde gevonden hebben. De aanstaande ouders vonden dit ook en hebben het bord uiteindelijk voor het keukenraam (binnen) neergezet.

De stippellijn en dikke punten helpen om de ooievaar op de MDF plaat na te tekenen.

Het is niet erg als het uitzagen niet helemaal op de lijntjes gaat, als je het kraambord verft zie je er uiteindelijk toch niets meer van :-)

Hier het resultaat na het zaagwerk. Het belangrijkste is dat de vormen soepel en rond zijn. Dit kun je ook nog eventueel een beetje bij schuren.

Je ziet niet meer dat ik niet op de lijntjes heb gezaagd. Ook de potloodstrepen zie je niet door de verf heen.

Liefs,
Birds and Beebies

Bewaren

Bewaren